Celoroční činnost 2020

Jezuitská schola mládeže

Rok 2020 je výzvou pro všechny. Také pro fungování celoročních kroužků a pravidelné činnosti s dětmi a mládeží. Tato činnost byla v souvislosti s vládními nařízeními několikrát přerušena nebo velmi omezena. Při současné distanční výuce a omezení veškerých volnočasových aktivit si znovu uvědomujeme, jak moc je důležitá přímá práce s dětmi, pravidelná setkávání a rozvoj dovedností ve skupině.

Přesto se v průběhu roku 2020 podařilo zrealizovat řadu akcí a alespoň omezeně pokračovat v činnosti. Například Bystrcká schola o velikonočních svátcích nahrála podcasty se zpěvy a mluveným slovem pro veřejnost. Proběhlo také tradiční letní soustředění scholy. Soubor Živé rytmy z Brna-Lesné vystoupil 12. 9. 2020 na slavnostním požehnání nově postaveného kostela bl. Marie Restituty. Mladší děti souboru – Malé rytmy – se naučily nové písně, zlepšily si hru na zobcovou flétnu a trénovaly zpěv do mikrofonu za doprovodu více nástrojů. Jezuitská schola mládeže doprovázela studentské mše během akademického roku (dokud to bylo možné), pilně se připravovala na vystoupení na Studentském Velehradu a zahajovací mši. Bohužel tyto zmíněné akce zastavila druhá vlna vládních opatření. Podobně se dramatická a režijní skupinka připravovala na Diecézní setkání mládeže a festival Kefasfest, které také nemohly proběhnout.

Pevně věříme, že rok 2021 bude pro činnost kroužků příznivější a skupiny dětí a mládeže budou moci obnovit svou činnost.

Projekt „Celoroční činnost 2020“ je finančně podpořen z rozpočtu města Brna.